Op reis in winterwonderland

Wat leuk als het weer alles in de war stuurt van je activiteiten. Hé, echt op een positieve manier hoor. Deze week namen we een vliegens-vlugge start met het thema ‘reis rond de wereld’ en daar zag ik al gauw dat we dit jaar weer een hele andere kant naartoe vlogen. Geen probleem! Ik had een koffer meegebracht die zij moesten gevuld krijgen voor koude en warme dagen. Bij deze heb ik al een bovenstukje van een bikini en een halve zonnebril.  Neen, ik begeef me nog niet zo over straat en zeker nu niet. Maar de andere hoeken in de klas kregen al vlug voorrang. Onze vlieghaven bijvoorbeeld heeft al heel veel succes en ook het reisbureau vinden ze geweldig. Goh en ik ook een beetje, eerlijk gezegd.

Ontluikende geletterdheid(het overschrijven van de naam op het paspoort), zelfsturing(welke vraagjes stel ik, ik ga van boven naar beneden), tellen(10 centjes om een reis te boeken), luisteren en spreken verfijnen(vraag en antwoord) en zoveel andere doelen die worden bereikt in het reisbureau.

Het maken van de vlieghavenhoek nam toch twee dagen in beslag, maar dat geeft niet. Op die momenten ga je zo mee in hun fantasie, zodat ze erna naar harte lust erin kunnen spelen. Natuurlijk heb ik hun erna voor het rollenspel wel dramakaartjes aangeboden, zodat alles iets ordelijker verloopt. Maar wat spelen ze er mooi. Ik zou het graag willen filmen zodat ook jullie mee kunnen piepen, maar met die privacywet kan ik dat ook niet delen, net zoals al die vrolijke gezichtsuitdrukkingen. Twee kleuters die vaak niet voor de dramahoek kiezen, zijn er nu niet weg te slaan. I love my job. Echt waar.

Voor mijn natuureiland tijdens ons dinsdagnamiddag eilandenwerking had ik buiten emmers water gezet, maar helaas pindakaas, die nacht had het niet zo gevroren. Maar geen nood, die dag begon het te sneeuwen en niet zo een klein beetje. Dus namen we de schop en een emmer en voila!

En dan kon het experimenteren beginnen!

Mooi om te zien trouwens hoe de twee klassen elkaar helpen en zoeken naar meerdere experimenteermogelijkheden.

Nog enkele kiekjes van andere hoekjes die al aan de slag gingen:

 

 

Advertenties

Een reactie op “Op reis in winterwonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s