2019, daar gaan we!

Zoals velen onder jullie, heb ik ook mijn verwachtingen, wensen en voornemens voor het nieuwe jaar. Een paar kg kwijt , mijn passie voor het schrijven wat meer boost geven en vooral verder mijn eigen weg bewandelen samen met anderen.

2019-20181221055019857

Mijn realistische voornemens als juf in 2019:

  • Elke dag op tijd op staan, want ik druk maar al te vaak op die snooze-functie. En waarom heb je die knop anders? Maar goed, ik ga proberen uit bed te springen zoals Supergirl dat doet, maar dan zonder cape. Ik zei en herhaal: proberen.
  • Al het papierwerk , soms al zuchtend, dezelfde dag nog afkrijgen. Dit deed ik in het weekend vaak, omdat ik in de week zo kapot was als een afgebroken kraan. En ik vind het niet fijn om in het weekend nog massa veel papierwerk te doen. Wie niet waagt, niet wint, toch?
  • Ik schrijf vaak over thema’s, maar ik wil best ook eens schrijven over hoe ik tot die thema’s kom of tips en ervaringen waaruit ik heb geleerd. Niet omdat ik het beter weet, maar omdat
  • Nog iets meer assertiever zijn. Zoals mijn dochter dat kan als ze soms zegt: “Oh laat me nu gerust ,mama. Ik ben bezig.” Kleuters hebben het zo druk. Hmmm.
  • En een interessant Zill-doel dat ik voor mezelf wil bereiken: initiatieven nemen daar waar ik de stap net niet durf te zeggen omdat ik “too chicken”ben. Van een kip naar een kraanvogel evolueren of zoiets.

20190104_192926

Mijn goede voornemens en verwachtingen waarvan ik weet dat het onmogelijk is ze te volbrengen, maar die ik toch zal proberen uit te voeren(wat een la-a-a-a-nge zin):

  • Kleuters woorden afleren zoals kakaproutpipi,dab(sorry, maar het wordt bij elke situatie bijna gebruikt en het lijkt nu meer op een tic dan op iets leuks) en het woord “moche”minder laten gebruiken. Ik vind dat een lelijk woord.
  • Stilte vragen in de gang of wanneer het nodig is zonder te roepen als een leeuw. Ik zing, speel een stilte-spel en speel iets dramatisch waardoor er stilte valt, maar geloof me, de kleuters van vandaag zijn daar niet allemaal voor te vinden. Zij spelen zelf voor olifant of schreeuwende aap en dan moet de koningin van de jungle echt wel stilte grommen. Roar.
  • Opschrijven wat ik nog allemaal moet doen, want mijn hoofd heeft wel een groot bestandsvermogen of geheugen maar de vermoeidheid gebruikt dan soms de wis-knop waardoor gedachten verloren gaan. ERROR.
  • Perfectie bestaat niet en toch streef ik er altijd naar. Ik kan mezelf wel op het matje roepen en zeggen dat het ideale plaatje niet bestaat, maar als juf blijf je doorgaan. Omdat het nooit genoeg is. Niet voor mezelf, maar zeker niet voor de buitenwereld. Want wij als juffen voelen ons heel vaak minderwaardig door wat er in de media over ons wordt beweerd.  Geloof niet alles wat men je voorschotelt.#lesgevenismijnsuperkracht
  • De nieuwe minister van Onderwijs worden. Neen, ik lach. Maar moest ik ambitie hebben ervoor, dan zou ik alvast dat M-decreet afschaffen of tenminste aanpassen zodat het leefbaar wordt voor de leerkrachten. Want de meeste leerkrachten hebben het moeilijk de laatste tijd en het wordt tijd dat daar ook eens naar gekeken wordt. Zij zijn immers kapitein van de ontwikkelingsreis van elk kind. #wijwillengehoordworden

chemistry-cat-happy-new-year-funny-cat-meme

 

Advertenties

5 reacties op ‘2019, daar gaan we!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s