Hoe word je lid van de Paw Patrol-bende?

Als je een thema vanuit de kleuters mee bedenkt, dan is het best dat je alles uitpluist over hun onderwerp. Ik heb het geluk dat mijn dochter ook een voorliefde heeft voor die reddende honden en hun baasje, dus was het uiteindelijk niet zo moeilijk om in die fantasiewereld te kruipen. Graag begin ik vaak met een probleemstelling om het thema effectief te starten. Nu was het dat kikker, 1 van onze klas-poppen, verdwaald was en onze hulp inriep. De echte Paw Patrol was immers op een heel gevaarlijke missie en Ryder, hun baasje, vroeg of we ons bij hen wouden aansluiten. Maar ja, hoe begonnen we daaraan? We kregen heel wat opdrachten te verwerken voor we ons als een gewaardeerd reddingswerker mochten beschouwen.

Het maken van een badge wanneer het tijd is om je als superheld te gedragen. Ik liet ze dan ook de vrije keuze hoe ze het mochten maken, maar de opdracht was een badge met een symbool erop. Op de meest rechtse afbeelding zie je hun opdrachtenblad liggen waar ze hun 8 opdrachten vervulden om een echte Paw Patroller te worden.

Een luisteropdracht waar ze het juiste personage(rood) of voorwerp (blauw)moesten raden dat op hun kroon was bevestigd. De blauwe opdracht ivm de voorwerpen was iets moeilijker en dus daarin zat de differentiatie in die opdracht. Ze vonden het geweldig! Spijtig dat ik hun lachende gezichtjes niet meer mag tonen hier, want het plezier is van hun gezicht af te lezen.

Een bot maken(we zijn toch een beetje hond nu), ontluikende woef-geletterdheid, een plan maken met een straat en de Paw Patrol-toren(een groepsopdracht) en een race voor wie het eerst is aan de toren in de telhoek(met turfsysteem). Ik had er 1 opdracht bijgezet die op geen enkele foto in een hoek was terug te vinden. “Help 1 vriendje” Ze kwamen er pas op het einde van de week achter dat dit in elke hoek en overal van toepassing was en is. En zo gingen we ook over naar onze sociale talenten als superheld.

Het hoofdkwartier met een nieuwe Ryder werd opgericht. En ja een eigen tablet en notitiesysteem. Want welk noodgeval is het, wie kan er je komen redden of helpen en wat heb je nodig?

Affiches maken voor onze vermiste kikker die opeens ook bleek ontvoerd te zijn door burgemeester Humdinger! En we vroegen de mama’s en papa’s om langs te komen op onze schoolrijpheidsnamiddag waar ook de juf van het eerste leerjaar aanwezig was(en ook mijn 2 collegaatjes).”Vertel eens aan je mama of papa waarover we leren”.

Als slot gingen we als de propere brigade op zoek naar afval in de omgeving. “Wij willen geen afval!” En deze werd dan ook zorgvuldig gesorteerd achteraf.

Doen we dan ook nog activiteiten die niets met Paw Patrol te maken hebben? Natuurlijk! Sommige kinderen hebben ook nood aan hoeken waar men het basismateriaal nog steeds kan uithalen.

Werken rond meetkunde en doolhoven in elkaar knutselen. Wie heeft een werkblad nodig, als je zelf een labyrint voor iemand anders kan maken? Ze gebruikten knikkers die ze erdoor lieten glijden.

Kikker werd teruggevonden of m.a.w teruggebracht door burgemeester Humdinger. Eind goed, al goed!

Geen kleuter te klein, geen klus te groot! Klaar voor de volgende actie!

Advertenties

3 reacties op ‘Hoe word je lid van de Paw Patrol-bende?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s