Help, het spookt hier!

Halloween, het overgevlogen thema vanuit de USA, kan je moeilijk nog wegdenken. Kinderen kijken er naar uit om zich te verkleden en elkaar  angst aan te jagen. Vanaf deze week zijn we dan ook begonnen met een heuse spoken-jacht. Nadat ik thuis een spook had gezien die al de groenten op at in de keuken, besloten we het één en ander op te zoeken over spoken. Hoe zien ze eruit? En wat komen ze doen?spookjes

 

 

Het eerste waar ze aan dachten was een spookhuis! Nu ja, eigenlijk dachten ze aan een spookkasteel, maar ze namen genoegen met de poppenhoek om te vormen in een griezelig huis. Anderen tekenden water-spoken, auto-spoken, snoepjes-spoken e.a.

 

Spinnen konden ook niet ontbreken als we het hebben over griezelige dingen, dus maakten we ons eigen spinnenweb(ok, dit ideetje heb ik ergens opgepikt en ik stelde het dan ook voor) en aan de hand van pincetten probeerden we de spinnen te ‘vangen’. Ook bij het klas-overschrijdend werken, liet ik dit spinnenweb staan.

 

 

 

Dus het begint al aardig griezelig te worden en zeker toen opeens twee dezelfde rugzakken waren verdwenen! De jongen wiens verloren rugzak ging op zoek met allerlei juffen en telkens vertelde hij een ander verhaal. Wat gek! Misschien had een spook hem meegenomen! Neen, helaas, dat ondeugend spookje had geen zin in fruit! En omdat hij even niet wist welke zijn rugzak nu effectief was, had hij een andere ook meegenomen. Want stel je voor dat hij die groente of dat fruit nog zou krijgen!

44227025_692645377776140_8111182735067840512_n

Sinds kort heb ik er ook een nieuwe co-teacher bij en weet je, ik ben er niet rouwig om. Integendeel, een frisse wind zorgt voor nieuwe ideeën en extra helpende handen.  Het is wel weer even wennen, omdat je elkaar niet goed kent, maar zoals bij alles in het leven is tijd je beste vriend. En die vriend vertelt je altijd wat je wilt weten.

Moments-of-Thruth

Advertenties

3 reacties op ‘Help, het spookt hier!

  1. Het is niet meer weg te denken halloween. Maar de kinderen kunnen zich daar ook helemaal in uitleven en dat laat je weer goed zien in jouw klasje.
    Wat ik soms wel hoor is, dat de kinderen dan van alles doen en als het zover is dat het licht uitgaat dat ze een hemelse angst hebben hahahaha.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s