Voor jullie!

Ze zijn met zovelen en toch zijn ze stuk voor stuk apart. Elke dag geven ze het beste van zichzelf voor anderen. Omdat zij de bouwstenen geven voor de toekomst van vele kinderen en die bouwstenen zijn niet zomaar voor hun voeten op aarde gevallen. Voor een week begint hebben die vele mensen hun hersenen gepijnigd, onderzoek gedaan, gevloekt op mediasystemen. Ze staan voor verandering; niet alleen voor een verdere ontwikkeling van kinderen, maar ook bij zichzelf rekening houdend met de wereld op dat moment. Werken vanuit het kind is telkens anders, dus lessen zijn dan ook verschillend, elke keer opnieuw.

Stel ze een vraag en dan zal je een duidelijk antwoord krijgen met heel wat oplossingen.

Geef ze een glimlach en hun dag is al meteen goed.

Bij de meesten thuis lopen er een paar kinderen rond, maar in hun klas zijn dat er minimum 22. Stel je dat thuis eens voor! 22! Dat wil zeggen dat je ogen en oren continue gericht moeten zijn op AL die kinderen. Dat je in elk van hen een persoonlijke ontwikkeling moet zien en daar gepast moet op reageren. Dat gaat soms ook niet in 1,2,3. Terug onderzoek doen en vooral veel trajecten voor ogen zien. Jezelf kunnen verantwoorden bij heel wat partijen en toch niet bezwijken onder de stress(of proberen althans). Alles, maar dan ook ALLES op papier zetten. Vijf bomen per week moesten ze alles afdrukken. Een geluk dat alles digitaal moet, behalve als het systeem crasht of te vol zit.

Als je altijd onder hoge druk staat, moet je lichaam tijd krijgen om van die stress af te geraken. En dankzij de vakanties lukt dat(ongeveer). De vakantiedagen lijken veel voor de buitenwereld en dat brengt frustraties naar boven, zowel voor de buitenstaanders als voor die werkende kracht. Het heeft ook geen zin om zich te verantwoorden en te bewijzen want veel mensen luisteren gewoonweg niet. Spijtig genoeg is dat een valkuil in de huidige maatschappij en het toppunt is dat respect en luistervaardigheid net datgene is dat men de kinderen extra moet bijleren omdat ze met weinige basis ermee naar school komen. I.p.v. een vinger op te steken zullen ze eerder hun vinger wijzend naar iemand uitsteken. Omdat dat makkelijker lijkt,maar het lost niets op.

Dank je wel juf of meester! Want jij doet ertoe!

teachersday647_090517105715

En bedankt aan alle kindjes! Zonder jullie zou dit beroep geen zin hebben!

Advertenties

Een reactie op “Voor jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s