Mijn melodieus klaaggezang

Toen ik vanmorgen opstond, dacht ik: “Ok, nu moet ik toch super gespierd zijn?” Maar helaas, de spierpijn die ik nu voel, heeft niets met sportieve chocoladetabletten te maken maar alles met overwerkte spieren. Het is nog exact een week en een half en dan kan mijn lichaam weer in de startblokken van stress-ontwenning gaan. En hoe langer je dit hebt zitten opbouwen, hoe langer het duurt voor je er weer ‘vanaf’ bent.

0ad2f197586acd6c8d4d4972cf9a827a--chronic-illness-chronic-pain

Nu, terwijl ik voor de verandering achter mijn geliefde maar ook gehate pc zit, voelt alles ontzettend zwaar aan. Ik bedoel het dan ook letterlijk. Mijn benen doen zo’n pijn alsof ik dagen aan een stuk heb zitten lopen zonder te stoppen. Mijn hoofd is net een snotkanon en daardoor zeg ik verwarde dingen soms. “Juf, het is wel woensdag he en niet donderdag!” Ik had al gedacht dat het wel zo was. En dan spreek ik nog niet over mijn schuurpapier voelende keel waaruit stilaan een raspende stem zich naar buiten wurmt.

1992484-Joe-Satriani-Quote-Eee-nee-mee-nee-my-nee-moe

Goh ja, ik klaag een beetje, maar ondanks dit alles ben ik ook blij. Blij omdat ik besef hoeveel de kinderen het afgelopen jaar hebben bij geleerd. Dit was duidelijk te merken tijdens onze overgangsgesprekken en dan neem ik al die stress en vermoeidheidsklachten er wel bij. Omdat ik al hun talenten heb zien opduiken en omdat ze telkens datgene bevestigen waarnaar ik streef. Dat juf zijn mijn talent is.

41DHYQyL7jL

Dus dank jullie wel lieve kindjes.

PS: Maar niet bedankt voor al die bacteriën, daar hou ik niet zo van.(Om in klagende lijn af te sluiten… 🙂 )

0c47622363d2e3417fd11e4d9f857280

Advertenties

Een reactie op “Mijn melodieus klaaggezang

 1. Het is wel een bijpassend fotootje. Wat zeggen ze de laatste loodjes wegen het zwaarst. En dat kan ik wel begrijpen niet alleen de stress maar ook de rust die je dan mag nemen.
  Je hebt ze toch een hele tijd iets mogen bijbrengen bij de ene al makkelijker als bij de ander. Bij de ene zonder al teveel woorden te moeten gebruiken bij de ander moet je rust proberen te bewaren.
  En die lelijke beestjes bacteriën en dergelijke ja de ben je liever kwijt dan rijk.
  Nog even en je kan enkele weken genieten van de rust en dan kan je even aan jezelf denken .

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s