In de jungle

Maandagavond 20u32. Ik geeuw terwijl ik met mijn laptop in de zetel zit. Gee-eeeuuw. Ik voel me als een leeuw die een hele dag door de jungle heeft gerend om zich dan eindelijk na een goed maal neer te vleien op zijn favoriete plek.

De jungle, zo kan je de kleuterklas wel noemen. Als je er een tijdje niet meer bent geweest, dan is het even zoeken naar orde en structuur. Verdwalen doe ik nooit. Alleen als ik iets op een andere plaats heb gezet. Dat gebeurt soms wel. Ik hou van de tussenweg tussen perfectionistisch ordelijk en chaotisch ordelijk. Nu ja houden van is een groot woord, het is eerder een deel van mezelf. Maar toen ik vanmorgen in mijn jungle binnenkwam, was er een groot gebied veranderd zonder mijn medeweten. Groar. Daardoor voelde ik me een beetje verloren. Deze week begin ik met mijn themaloze weken en i.p.v. me direct met allerlei diepe kindgeprekken bezig te houden, moest ik de klas nog helemaal in orde zetten. Wat was er nu gebeurd? Wel een tijdje terug had ik om een SMARTbord gevraagd en nu hangt deze in mijn klas. Ik kan er nog niets mee doen en mijn andere borden met al mijn kalenders stonden iets wat, nou ja, op de verkeerde manier. Dus na wat puzzelwerk zat ik weer , min of meer, op schema. Aangezien ik 4/5 werk en iemand anders voor de vakantie in mijn klas stond omdat mijn co-teacher ziek was, moest ik op zoek gaan naar delen van mijn voorbije thema. Samen met enkele kleuters ruimden we dit op en kon ik alles opbergen in een themadoos die net toe kon. Oef!*

Net toen ik enkele kleuters hielp met hun dierentuin( Toevallig of niet nu ik over de jungle begon…), kwam een meisje bij me om te zeggen dat ze het heel koud had. Ze zag er wat bleekjes uit, maar ze klaagde vooral dat ze moe was. Terwijl ze tegen de verwarming aan zat, moest ik een klein conflict oplossen in de poppenhoek die nu een ravage bleek te zijn. Ok, even wat meer orde creëren tot ik een jammerend “Ju-uf?” hoorde. Eventjes snel kijken en ik zag dat het meisje moeilijkheden had met haar maag. Mijn emmer in de klas was verdwenen , net zoals een paar andere dingen die na de vakantie opeens foetsie zijn. Dus ging ik bij haar staan en liet haar rustig begaan terwijl ik bemoedigend over haar rug wreef. Toen ze zich precies beter bleek te voelen, probeerde ik de vloer weer gebruiksklaar te maken. In de berging in de gang vond ik nog een grote kom.  Dat moest het maar doen voor het geval dat… je weet wel. Maar omdat ze ineens erg begon te bibberen, nam ik haar koorts op en dat had ze net niet. Toch besloot ik dat haar mama moest gebeld worden. Die kwam gelukkig vrij snel. *

Mijn oren suizen nog een beetje. Het volume van mijn junglediertjes was enorm hoog vandaag. Ze waren enthousiast en blij om terug te zijn zodat we samen op avonturentocht konden. Maar zoals elke goede leeuw het doet, moet je af en toe je ‘kudde’ bijeen roepen om de afspraken in de groep te laten herhalen. Een paar keer. Of tien keer. Vijftien keer? Ff de tel kwijt.

 

De jungle is groot en er zijn overal gevaren, avonturen en hindernissen. Maar zolang je het de baas bent, kan je de tocht iedere dag aan.

*Dit waren maar enkele voorbeelden van mijn hele dag, want alles neerschrijven kost me nog uren en daarvoor ben ik nu te moe. Dus geeuw. Slaapwel!

Advertenties

Een reactie op “In de jungle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s