“Juf, je mag morgen niet thuisblijven!”

Vier dagen in een week werk ik dit schooljaar uitgezonderd zes keer. Dat zijn vier keer per week dat ik me helemaal kan verdiepen in een thema tussen en met de kleuters. En ja, we namen nog elke dag ons vliegtuig en het was reuze. Wetende dat ik deze week zonder co-teacher zat, moest ik enkele activiteiten aanpassen maar dat was geen probleem. Flexibel zijn is mijn middelste naam. Dat moet wel. En die aanpassingen vond ik uiteindelijk geweldig, want ze waren nieuw en dat maakte me zo enthousiast!

We zaten maandag in Frankrijk en aangezien ze daar ook veel aan kunst doen, moesten we dit uitproberen. Het ideetje van de plastic folie vond ik op internet en ik wist dat ik het eens moest uitproberen. Dus schilderden ze met plezier op een andere achtergrond.

Voor de kleine motoriek zocht ik nog een toffe, out of the box- activiteit en die vond ik ook. Ze plakten A3-papier aan de onderkant van een tafel en tekenden eens op een geheel andere manier. Omdat het nu eenmaal speelser kan.

Marokko werd het tweede land deze week en we ontdekten de tajine. Maar hoe ziet deze eruit? Door te boetseren konden we dit voorwerp beter leren kennen. En het leuke is: het hoeft niet perfect te zijn. Veel kleuterleidsters willen nog dat elke kleuter hetzelfde werkje mee naar huis neemt. Maar zoals elk mens anders is, is ook elk voorwerp uniek. Dus laat ze maar experimenteren, maar geef ze tips als je ziet dat ze het moeilijk hebben. Enkele kinderen hadden ook hapjes mee die we met plezier proefden.

27707723_10155326507486593_548327419_o

De dankbaarheid was dan ook groot achteraf. *smelt*

27707383_10155326506266593_951247981_o

Naar Turkije vlogen we de dag erna en dat was gezellig met de komst van enkele ouders. ” Mange, juf Annelies, si non je vais être facher,” zei een moeder al grappend wanneer ik net een hapje op heb. Ze denkt waarschijnlijk dat ik uitgehongerd ben.

De constructiehoek veranderde een paar keer vb van het construeren van gebouwen naar het knutselen en maken van postkaartjes. Postzegeltjes ontwerpen en ontluikende geletterdheid op de postkaartjes door namen, landen en korte zinnetjes te schrijven.

Donderdag gingen we de verjaardag van de juf vieren, maar de juf zat met een probleem. Ze had geen kroon. Dus ontwierpen en knutselden ze in de lievelingskleuren van de juf. Met twee cijfertjes erop , want juf is al oud. Ahum.  En: “Juf, jij hebt een veel te lange naam.” De kroon moest dan ook passen op mijn hoofd en dat meten bracht hilarische taferelen met zich mee. 🙂

Op dagen zoals deze mis ik het om geen vijf dagen te werken, omdat ik graag tussen de kleuters ben. Als je ziet wat ze allemaal bijleren, dan is je dag helemaal goed. En als ze je dan smeken om vrijdag niet thuis te blijven, dan krijg ik het moeilijk. Maar als ik dan vrijdags opsta, dan weet ik weer waarom ik hiervoor heb gekozen. Omdat zorgen voor 22 kindjes echt wel superleuk is, maar dat ik mijn volle aandacht in het weekend wil geven aan mijn liefste schat thuis. En dat ga ik nu doen.

Fijn weekend allemaal!

Advertenties

Een reactie op ““Juf, je mag morgen niet thuisblijven!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s