De handleiding der beestjes

Misschien heb je er al artikels over gelezen. Of heb je ze gezien in 1 of ander informatieboek. Meestal kom je er een paar tegen in je leven. Daarom ga ik nu de beestjes opsommen waarmee ik te maken heb op school en hoe ik ermee omga. Wie weet kan je mijn tips nog gebruiken. Of niet, maar dan kan je misschien een ander helpen.

De luis : Iedereen kent het beestje, van horen zeggen of van te ontdekken bij een kind of iemand anders. Soms heb je de pech om hem te voelen op je kruin. Nu ik had de eer om hen te verwelkomen op mijn hoofd en dus deed ik er alles aan om ze vriendelijk de laan uit te sturen. Ik gebruikte azijn en de gewone natte kammethode. Goed, daarmee haalde ik er een paar van mijn hoofd, maar het was niet meteen voor 100 procent effectief. Ook de elektronische luizenkam werd mijn beste vriend, maar aangezien ik dik en veel haar heb, duurt dit vrij lang voor ik eventuele luizen te pakken krijg. Dus gebruikte ik Elminax luizenshampoo maar deze kan ik je niet aanraden. Mijn haar werd er droog van en dat leken de luizen nog fijn te vinden. Dus hallo apotheker, daar stond ik weer en deze keer kreeg ik Silikom mee. Of je nu de spray of de gel gebruikt: Halleluja! Ook de protectspray helpt je preventief. Bovendien heb ik ook nog lavendelolie, maar die ruikt zo fel dat je denkt dat ik, op mijn eentje, een bloemenveld ben.

 

De stofmijt : Die heb je overal. Daarom dat je regelmatig je klas moet verluchten en vegen. Overal op school moet het grondig gekuist worden, anders ondervind je het elke dag wanneer je niest en je ogen rood en jeukerig zijn. Dus een goed kuisteam moet er zeker zijn en anders bel je maar de Dust busters. DM0joiwW0AM7cks

De ziektekiem: Die kan je met moeite ontwijken. Deze week zag ik er die liepen , die gespuwd werden als lava en die ergens bengelden aan een neusgat. Men zegt: an apple a day keeps the doctor away. Dat helpt niet. Wat wel? Dafalgan, enterol, maalox, warme thee en had ik al Dafalgan gezegd?

De ik- bacterie: Iedereen heeft deze indringer, maar niet iedereen gebruikt hem op dezelfde manier. Wanneer je jezelf graag ziet, komt het beestje zelden naar boven. Maar ben je jaloers en voel je je slecht in je vel, dan zie je dat monstertje aan de oppervlakte komen.  Wat helpt dan? Simpel: zet de geïnfecteerde persoon voor een spiegel of spiegel hem zelf. De bacterie zal wel krimpen.

Spiegelwijf

Het vermoeidheidsmonster: Langzaam dringt het binnen en neemt het bezit van je. Eng als ik het zo zeg, maar eigenlijk is het zoals het is. Wanneer het zich heeft genesteld, functioneer je niet meer optimaal. Je hebt continue slaap nodig en je nood aan suiker stijgt tot je er voor bezwijkt en een hele tablet chocolade opvreet. De enige manier om ervan af te komen is door naar jezelf te luisteren. Geef jezelf de rust die je nodig hebt. Maar laat die tablet chocolade achterwege: een klein stukje volstaat.Laat eens de afwas voor wat ze is. Die berg strijk kan morgen ook wel. Doe eens iets voor jou, omdat je jezelf moet verwennen af en toe.  En in het weekend: gooi die wekker weg. slaaplabo slapeloosheid

Het liegebeest : Ik laat deze bewust als laatst, want ik vind het een lelijk beest. Hij is hardnekkig en je kan er van alles aan doen, maar zelf geraak je er niet van af. Soms zit hij in je en dan is er nog hoop, want jij kan jezelf veranderen. Maar zit hij in de andere, dan is er maar 1 remedie. Het liegebeest confronteren met de waarheid en zijn feiten. Spijtig genoeg zitten ze onder de mensen en zie je ze niet meteen. Eens je het masker hebt gevonden, kan je het beestje zien in zijn pure vorm. Men zegt: leg de waarheid boven tafel en dan kan het liegebeest iet meer functioneren. Mijn raad: koop doorzichtige tafels, dan zie je ze ook door de tafel heen. scandes_-_karby_eettafel_-glas_-transparant_-_eyoba

 

Ken je nog beestjes, dan wil ik zeker meehelpen om deze te bestrijden. Maar nu heb ik er zelf twee waar ik nog even mee worstel. Een geluk dat de vakantie aan de deur staat, maar zoals gewoonlijk moet ik de eerste dagen nog wat beestjesstrijd leveren. Ik wens jullie allemaal een monstervrij weekend toe!

download

Advertenties

2 reacties op ‘De handleiding der beestjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s