De nachtmerrie van elke leerkracht: jeukend gekrioel!

Ik durf er niet aan te denken. Maar ik doe het toch. Ik kan ook niet meer anders. Ik ontdekte onlangs iets waar ik zo voor vrees. Neen, echt bang ben ik niet, maar ieuw!

Elk jaar hoop ik dat ik ervan gespaard blijf en meestal lukt dit me aardig. Tot dit jaar. eén of twee keer heb ik mijn haren halflos gehangen. Bad idea! Je denkt: het zal me echt niet overkomen van die paar keer. Euhh, hallo jawel dus!

Het begon met jeuk. En nog wat jeuk. Eerst dacht ik dat het van vermoeidheid kwam, want dan moet ik ook zo krabben. Maar neen. Toen rook ik het bij een kind. (Zoals in de films, zou je nu een angstaanjagend deuntje horen) Luizenshampoo! Mijn hart klopte in mijn keel. Stel je voor! Dus keek ik in de spiegel. En nog eens. En voor de tiende keer. Ik zag een neet! (Ja, ik zat echt in een thriller!) Ik gleed hem eruit, want ja dat plakt. Ieuw nog eens! ’s Avonds met zo’n elektronische luizenkam. Een half uur! Wie mij goed kent, weet dat ik paardenharen heb, dus dik en lang. Zie je het voor je? Goed.

Ik zag niets meer. Maar mijn hoofdhuid kriebelde. Was het nu van de gedachte aan een luis of effectief een luis. Geen idee. Ik besloot om die beruchte luizenshampoo te kopen. En wreef mijn haren ermee in, alsook die van mijn dochter. Zij had absoluut niks, maar beter voorkomen, toch? Zij vond het een leuke bedoening. Jeej, vriendjes in het haar! Nou, ik vond het eerder… alsof ik elk moment kon wakker worden. Knijp. Ok, ik was al wakker.

Vijftien minuten duren lang. Zolang had die shampoo de tijd om in te werken. Dan spoelen en kammen met zo’n luizenkam. Yep , weer een halfuur. Ik vond nog twee neten en voor de rest niets. Oef.

Het kriebelt nu ook niet meer, maar als ik er weer aan denk, dan weer wel. Vanaf nu mijn haar helemaal opgestoken en om de zoveel dagen terug die shampoo( het is een 2in1shampoo) Stel je voor: duizenden beestjes in je haar die heen en weer lopen. IEUW, neen dat zou een complete nachtmerrie zijn!thriller

Advertenties

6 reacties op ‘De nachtmerrie van elke leerkracht: jeukend gekrioel!

  1. Ik ken het. Hier krijgen we geregeld bezoek van die vreselijke kriebelbeesten. En als je weet dat drie van mijn vier monstertjes van dat prachtige krullende haar hebben. Dan kan je wel raden dat het hier soms echt de hel is. Ik voel het alweer kriebelen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s