Vrij(e)-dag!

Vandaag was het ik-dag. Gewoon even tot rust komen, op mijn gemak wat voor school werken en even shoppen. Shoppen werkt altijd. Neen, ik heb niet gespijbeld of ik was niet ziek. Bewust heb ik er voor gekozen om dit jaar 4/5de te gaan werken.

Wat denken mensen als ze horen dat er iemand 4/5de in het onderwijs gaat werken?

 • Ze heeft al zoveel vakantie en dan neemt ze er nog een dag per week bij. Je moet maar durven! (Hevig knik ik JA)
 • Een dag waar ze nog meer op haar lui gat kan zitten (Goed, ik geef toe, ik deed mijn administratief werk in de zetel. Maar shoppen is echt geen luie bezigheid!)
 • En dan krijgt die nog een premie, voor niets te doen! ( Ik kon het ook niet geloven, maar ik ben er wel blij mee.)
 • Met wat een loon! Ze hoeft zich nog nergens zorgen over te maken. (Als juf ben je multimiljonair….met speelgoedgeld zeker!)
 • Stress zal ze niet meer hebben nu.(I wish!)
 • Dat is omdat ze haar werk niet graag meer doet( Tuut, fout antwoord!)
 • In Brussel werken is niet makkelijk. Ze verstaan haar daar waarschijnlijk niet. Frustrerend( Ach, die anderstalige kleuters begrijpen me beter dan de Vlaamse ministers in Vlaanderen)
 • En zo kan ik nog veel veronderstellingen geven, maar noppes, nada, njet!f919a63fec0a389c17337f7de7d63f93--haha-dutch-quotes

Zes vrijdagen zal ik nog moeten werken zodat ik helemaal in orde ben met mijn uren. Geen probleem.

Ik hou van lesgeven. Brussel is in mijn hart. Maar mijn burn- out van twee jaar geleden loert om de hoek en daarom heb ik besloten dit jaar wat minder te presteren. In het begin zag ik er zowel tegenop als ik er naar uit keek. Omdat ik graag iets afmaak. Omdat verhalen mijn ding zijn. En aan de andere kant omdat mijn dochtertje ook prioriteit krijgt. En ik mezelf wat ademruimte geef. En dat laatste voelt goed.

39be000e5be814fc6595c0a850a1f07d--quotes-to-inspire-harta54c08bca1fd97e1e49ba2abe0b3d089

Ik werk 4/5de dit jaar en ik ben daar trots op. Omdat ik nu meer tijd heb om fantastische thema’s uit te schrijven. Iets over pyjamahelden ,trollen en ook Frozen dat terug komt. Nadenken over wat ik beter kan doen. Reflecteren over wat was en ik het kan vernieuwen. Zorg op maat. Yupla en dan is die 1/5 ook weer opgevuld!

bc8f74067089b74335a01d1b4b9b91e8

Advertenties

2 reacties op ‘Vrij(e)-dag!

 1. Leuk geschreven maar volgens mij zijn er niet zoveel mensen die denken dat het raar is dat je één van de vijf dagen inlevert voor dingen die minstens zo belangrijk zijn… je eigen (geestelijke) gezondheid voorop. Good for you! En ik ben er heilig van overtuigd dat je door af en toe ‘niets’ te doen juist beter gaat functioneren!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s