Back to reality

Midden augustus is het traditie…

Dan steken we de handen uit de mouwen om alle meubels in de klas weer op hun plaats te zetten, om materiaal te maken, orde te creëren. Maar dat gaat vaak niet zo vlot.

En deze keer was dat ook niet anders. Ik was de dag al slecht begonnen toen ik mijn autosleutel vergat. Daardoor , in alle haast, had ik zo erg aan mijn heup-handtas getrokken dat het riempje kapot schoot. Ja, het vloog van mijn lijf. Toen ik terug buiten kwam, begon het te gieten. No problemo, ik ging toch met een lach verder met mijn rit naar school maar eerst moest ik even stoppen aan de collishop want mijn twee poefjes waren toegekomen. Neen, niet voor thuis, wel voor school. Door mij betaald, zoals zo vaak. Tjitjing. Maar ik vind dat niet erg, want soms wordt het terugbetaald door de school. Ik zeg bewust: soms. Op school aangekomen, schrok ik me een hoedje. Het stort dat we hadden achtergelaten, was er nog steeds. Zoals mijn dochter zou zeggen: O-MA GOD! We hadden begin juli grote opruim gedaan, maar ik had verwacht dat het al weg zou zijn geweest. Nopes. Net als al het vuil dat zich begon thuis te voelen.

Na de gezellige babbels en het terugzien met enkele collega’s, begon ik aan het zware werk. Je moet weten dat alles in 1 hoek van de klas stond, dus het duurde even voor ik de orde terugvond. En het is me gelukt. Jippijajee.

Mits nog kleine aanpassingen is mijn klasje klaar voor het nieuwe schooljaar.

Toen ik naar de leraarskamer ging, waren de computers helemaal uit elkaar gehaald. Help! Want we moesten nog afdrukken en kopiëren. Dankzij een lief collegaatje(ze zou ook als ICT-leerkracht kunnen beschouwd worden)kwam dit in orde! Halleluja! Maar dan was de inkt op in het kopieerapparaat …en het lamineertoestel kreeg zijn kuren. Kalm blijven, Annelies. Dan nemen we het werk mee naar huis! Want ja, wat doen wij anders tijdens onze vakantie! Right?

Ik was geladen bij aankomst maar bij vertrek had ik precies evenveel weer terug mee. Muilezel dus. Heen-en weermapjes moeten nog ‘opgepimpt’ worden en aangevuld. Alle symbolen worden nog gemaakt voor aan hun boekentas, op hun mapje, bij de eerste dag van school, voor hun werkjes. Nog enkele pictogrammen zoeken hier en daar enz… En dan kunnen de weekschema’s worden voorbereid. Stress staat al aan de voordeur, maar ik doe nog niet helemaal open. Als kleuterleidster heb je geen handleiding, enkel doelen die je voorop stelt. Maar aangezien we ook vanuit het kind werken, moet ik nog plaats maken voor de ideeën van de kleuters en die doelen kan ik pas in het schooljaar vooropstellen, alsook het aansluitende thema voorbereiden. STOP!

Deze namiddag eerst de stal thuis opruimen, want als je je dochter bij manlief een dagje laat, dan … nu ja je kan het je wel inbeelden. List clean

Advertenties

6 reacties op ‘Back to reality

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s