Mama-juf

Ok dit gaat zo vreemd klinken, maar ik ben platgewalst door een driejarige. Echt waar.

De dag begon zoals altijd: we stonden op het gemak op, aten redelijk rustig ( ik herhaal: drie jaar oud) ons ontbijt op en besloten wat we gingen doen vandaag. Ik moest nog eens overal kuisen , maar dat betekende eerst al het speelgoed samen op z’n plaats zetten. Als kleuterjuf en mama kan je begrijpen dat ik pictogrammen heb op de schuiven in de (tuurlijk dat!) Ikea kastjes. Dus het opruimen zou niet zo moeilijk moeten verlopen. Inderdaad. Niet dus

Goed, dus dat duurde eventjes. Tijdens het kuisen moet je een kind ook bezighouden, anders moet je gewoonweg niet kuisen. Ik was er zo vaak tegen maar ik heb maar 1 woord: tablet. Ze kon dan evengoed tv kijken maar ze is bang van het stofzuiger-monster. En de tablet is haar vriend. Of zoiets.

We maakten dan nog havermoutpannenkoeken als middagmaal. Er mocht niets op. Ze kon daar zelf fruit bij doen en een lepel yoghurt. Neen mama, niet snijden. Mama, ik wil fruitsap! Niet die! Die andere! He mama ik wil proeven van jouw pannenkoek. Dag pannenkoek van mama.

Zoë-tijd! Ja dan spelen we zowat vanalles wat in haar opkomt. Piraten of koningin. Juf of Bubble guppie. Sky van Paw Patrol of Minnie mouse. Verstoppertje, gezelschapspelletjes en gewoon lopen rond de tafel. Naar de speeltuin aan de bibliotheek of wandelen tot aan het park. Hoe dan ook: ik was moe. En zij niet.

En toen kreeg ik buikkrampen. Zo van die ‘ help, ik ga bevallen’-krampen. Pijn. Zweten. Je weet wel. Maar dat hield haar niet tegen. Yupla, toilet open. Mama, kom zing mee! (Oh gaat nu niet, schat.) Mama, moet ik je handje vasthouden?(hoe lief) Ik moet pipi doen. (Nu?) Ondertussen het avondeten klaargemaakt. Terwijl je je niet goed voelt, is dat nooit simpel. Maar goed, als mama heb je niet veel keus. MAMAAAAAA! Whaaaaa, geduld. Ff in-en uitademen. Oh help, dringend toilet. MAMAAAA! (Ja schat?) Kan je popje kleertjes aandoen?

Dat ging zo even voort.

Leerkracht zijn is 1 ding, maar mama zijn is toch ook een job apart. Eentje waarvoor je niet betaald bent met centjes maar wel met liefde. Heel veel liefde. En daar geniet ik nu toch zo van als het vakantie is.

Maar nu ga ik me platleggen in de zetel. Plat voor de tv. Zzz…

Advertenties

Een reactie op “Mama-juf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s