En nog een laatste sprint!!

Ik ben geen hardloper, maar als je de kilometers zou optellen die ik afleg doorheen de hele dag, dan kan ik me bijna inschrijven voor 1 of andere marathon. De laatste week doen we dit zelfs een versnelling sneller.

We begonnen met het opruimen tegen de tijd. Alle kindjes hielpen mee en ook mijn lieve collega.  Al leek het vaak dat de klas een stort bleef, toch ging het vooruit. Ondertussen moest alles in orde geraken voor het oudercontact en de diploma- uitreiking van mijn lieve ondeugende kindjes. Zweetdruppels, gezucht en geklaag later was ik klaar.

Het oudercontact ging in 1 ruk voorbij, vooral omdat ik nergens een rustmoment had. Van 15u30 tot 19u30 in verschillende talen spreken, geconcentreerd blijven en vriendelijk zijn. Ik heb gelachen, ik was ontroerd en op het einde was ik gewoonweg uitgeteld. Na een intense dag met de kleuters , was dit best vermoeiend.

De diploma-uitreiking… Het was de eerste keer dat ik dit had voorbereid en dat deed ik dan ook tot in de puntjes.  Van speeches tot de hun “Wat wil ik later worden”-foto”s, van de droomboom tot de geschenkjes. Ze waren zo mooi gekleed en zongen hun twee liedjes met trots. Het overhandigen van de diploma’s was een speciaal moment, een soort afscheid. Ik dacht dat ik het moeilijk ging hebben, maar neen. Ik was vooral fier. Omdat ze zoveel hebben bereikt dit jaar. Omdat ze zo mooi en verschillend gegroeid zijn. Uniek.

 

We sloten af met een klein feestje waarbij ouders spontaan me kwamen aanspreken. We praatten over het afgelopen schooljaar en dat het zeker fijn samenwerken was. Ik was dankbaar voor de grote opkomst van de ouders terwijl zij dankbaar waren dat hun kind met vrucht kan overgaan naar het eerste leerjaar. Allen blij dus!

Nog twee dagen en het schooljaar is gedaan. Dag vrolijke , soms heel ondeugende kindjes! Dag collegaatjes die hard en veel hebben moeten werken dit schooljaar! Dag opgeruimd klasje!

En ok, ik ga eerlijk zijn, toen ik naar huis reed was er een traan. Een traan van blijdschap. Oef!

Advertenties

3 reacties op ‘En nog een laatste sprint!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s