De eenvoud der dingen 

Voel je je soms als een kind? Even eerlijk zijn. Word je intens gelukkig van een klein gebaar of kan je roepen van vreugde bij iets banaals?

Nou, af en toe vergeet ik dit. Door al het huishoudelijk werk, voorbereidingen school en rush rush te leven verlies ik het allerbelangrijkste. Mezelf. Dus ga ik vaak eens weg, gun ik mezelf de rust die ik verdien, en zeker die we als gezin verdienen.En dan herontdek je dat de eenvoudigste dingen je vaak de meest innerlijke rust geven.

Ik heb het dan over een zandkasteel bouwen, van een haardvuurtje buiten genieten, samen uit eten enzo…Het kind in mezelf speelt graag kietelspelletjes en verstoppertje.  In een waterglijbaan gillen van plezier omdat het je een moment van vrijheid geeft. Zwemmen met je kind en haar vreugde zien en voelen. Die momenten worden zo’n fijne herinneringen en door die terugblikmomenten krijg ik weer een boost. Dan krijg ik weer nieuwe ideeën om met mijn kleuters te doen. En dat zijn de beste. Want de eenvoudigste dingen zijn vaak de grootste of kunnen realiseerbare dromen worden.

Ik fantaseer graag en door in die wereld te kruipen kan ik vlugger in de leefwereld van kleuters stappen. Zij bevatten de eenvoud der dingen. En die eenvoud is onmisbaar als je wilt gelukkig zijn.

Dus haal dat kind in je naar boven. Leef. Geniet. En lach vanuit je binnenste. Simpel. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s