Bruxelles ma belle

Zaterdag 11 maart om 11u.

Afspraak met de collega’s op school. Ja, inderdaad op een zaterdag. Het was een zonnige dag en ik had er zin in. En dat meen ik. Ok, ik was nog moe van de voorbije week maar deze dag ging toch anders zijn dan de drukke schooldagen. Het was even ontspannen en gewoon genieten. Een paar maanden of een jaar  geleden zou ik dit niet hebben gezegd.

Men stelde vaak voor om een teambuildingsweekend te doen en eerlijk gezegd, vanaf ik Zoë in mijn leven heb, was en ben ik daar niet meer voor te vinden.Ik hou van avontuur en plezier, maar ik heb ook op tijd mijn rust nodig.Heftige uren in de klas, babbelend kindje thuis die steeds mijn aandacht vraagt en ja nog een man ook(dat laatste zegt genoeg, niet waar). En omdat in het weekend toch vaak wordt gewerkt voor school en in het huishouden. Ook zie je je collega’s al zo vaak dat ik zoiets had van: nog een keer?

Nopes, gisteren was zowel de zon van de partij als het goede humeur van elke collega, inclusief mezelf. En ik wou eens uit de sleur weg. Je weet wel: de stress van school en dat werk je uit op je collega’s. Uiteindelijk zie je niet meer wie iedereen echt is buiten het werkgebied. En geloof me, ik heb veel ontdekt. Interessante weetjes(bijvoorbeeld iets op een andere manier bekijken), grappige feiten(wat je al wist, maar dat graag eens herhaald wordt) en de iets wat pikantere informatie(top secret). Frustraties werden er ook geuit, maar in mindere mate. Ik geloof toch dat we kilometers hebben afgelachen.Trouwens , zo zagen we nog eens wat van het mooie Brussel. ’s Avonds is het er echt gezellig en de dreiging van gevaar of wat dan ook kon je er niet bespeuren. Want dat houdt mensen tegen om naar de hoofdstad te gaan. Gewoon gaan mensjes, echt toffe plaatsjes daar.

Vandaag schijnt de zon nog steeds en ik neem die fijne dag met me mee. Omdat elk positief sprankeltje telt. Omdat ik er dankbaar voor ben. En zeker en vast omdat het kan.

Image may contain: 11 people, people smiling, people sitting, table and indoor

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s