Door de wind en de regen, dwars door alles heen

Nat en moe. Twee woorden die me blijven achtervolgen. Telkens in hun positieve en negatieve zin. Meestal wint de rooskleurige kant, maar soms wordt deze ook overschaduwt.

Neem nu vandaag. Het is net vakantie geweest en dan is het als juf altijd moeilijk om te starten. Niet omdat je niet kan uitslapen(ok, een beetje, ik geef het toe) of omdat de stress je je in het gezicht slaat (deze week enkel regendruppels die een weg zoeken over mijn gezicht), maar wel omdat het opvoeden weer centraal staat. En ik heb mijn werk. Net alsof die kinderen een hele vakantie achter hun playstation of voor een tv-scherm hebben gezeten.Ik veronderstel dat niet alleen, ik weet dat ook. Kleuters vertellen over hun vakantie en  dan kom je het één en ander te weten. Dus begon ik weer met afspraken te maken maandag, zeker omdat we op uitstap naar het Planetarium gingen. Dat viel nog best mee, maar de dag erna moest ik toch de teugels enorm strak houden. Wat ben ik een vieze juf, dacht ik meermaals. Vandaag net hetzelfde. Herhalen dat speelgoed in de klas in de klas moet blijven. Dat we zorg moeten dragen voor het materiaal. Ook rekening houden met elkaar. Naar de juf luisteren, maar ook naar ieder vriendje. En die oren open houden en die mondjes toe wanneer het moet, is toch zo moeilijk voor sommigen.

WHAAA! Geduld, Annelies. Geduld. Geloof me, dat heb ik. Tonnen en koffers vol. Waarschijnlijk ook containers. Maar ze worden wel gevuld met veel nattigheid.

En dan door alle regenbuien heen, is daar toch de zon. Ze schijnt tussen al de planeten waarnaar we op zoek gingen. Af en toe vliegen we er voorbij met onze raket. Of zien we haar op de heelal-projector in ons zelfgemaakte planetarium. Door het enthousiasme van die kleine bengels krijg ik terug een boost. Zij zijn de motoren van de juf-raket.

En dan op het einde van de dag ben ik nat en moe. Natte haren van de warme douche en moe omdat ik alles heb gegeven vandaag en dat geeft me een rustig gevoel. Zo ontspannen dat ik mezelf betrap op het bijna indommelen voor mijn scherm.

Morgen een nieuwe dag om mezelf en de kleuters verder het thema in te lanceren. ZZZZ…oef.

Afbeeldingsresultaat voor regen grappig

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s