Het leven zoals het is: de vakantie van een juf

Ok, doof ben ik niet geworden, al zou je dat kunnen denken met al dat snot in mijn oren. Nou ja dat slijmerige gedoe is overal aanwezig in mijn lichaam, het heeft zich als een parasiet aan me vastgeklemd. Jeuj.

Vakantie! Joepie! Als leerkracht heb je het toch mooi meegenomen zeg! AAAH fout! Die vakanties zijn eigenlijk te vergelijken met je ziekteverlof. De vermoeidheid was al aanwezig in mijn ledematen en die vreselijke bacteriën lagen reeds op de loer. Maar ik dacht: laten we maar gewoon voortdoen met wat we bezig zijn. Waarom? Omdat die kinderen aan je gehecht zijn en de collega’s op je rekenen.  Op sommige dagen zitten we met net genoeg leerkrachten: als er dan eentje ziek valt, dan is het even puzzelen en stress.  Dus van zodra ik me vrijdagavond al zuchtend in de zetel nestelde, kwamen de ziektebeestjes me begroeten. Hoe vriendelijk. Echt.

M.a.w. ik kan weer van mijn ‘vakantie ‘ ‘genieten’ . Bij deze begon ik dan maar aan voorbereidingen voor na de vakantie. Want als ik beter word, dan ga ik niet willen werken voor school. Oh neen, dan ga ik pas uitrusten en relaxen. NU even de korte pijn (nou ja lang ook, want ik voel al mijn spieren) door wat voor school te werken. Wat doe ik dan? Mijn weekschema van mijn eerste thema controleren en dan het tweede weekschema samenstellen. Omdat we binnenkort een techniek- dag hebben en er iemand die techniek in elke klas komt ‘controleren’.  Klein beetje druk. Dat kan er nog wel bij.

Maar goed, terwijl mijn dochter hier uitbundig op en neer zit te springen om mijn aandacht vast te krijgen, sluit ik stilaan mijn computer af. Zij heeft pas vakantie, dus moeten we het zo leuk mogelijk maken samen. Ik speel patiënt en zij de speelgoeddokter. Dat kan ik. Met echt snot en al.

Hatsjoem!

Afbeeldingsresultaat voor verkouden

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s