Tuuuuuuuuut

Wat zeg je? Mijn oren willen niet meer mee. Ok, ok, neen zo erg is het nog niet. Maar het volume lag wel hoog vandaag.

Een weekje stagiaire is vaak leuk op het moment zelf, achteraf is het weer afzien. Ik heb een klas bengels die weten wat ze willen en dat speelt zowel in je voordeel als in je nadeel. Ze gaan altijd voor hun doel en dat vind ik zo geweldig! Maar aan de andere kant kennen ze geen grenzen, zoals het oneindige heelal. Neen ik grap niet, er zitten kleuters bij die misschien 1 minuut flink naar je geluisterd hebben en begrijpen wat hun straf is om daarna weer vliegend de ruimte te doorklieven.Prima, binnenkort reizen we door de ruimte met Luke Skywalker en dan hoef ik hopelijk de Darth Vader in me niet los te laten. 

Hoe dan ook, het was dus een hectische dag. Of het thema Kermis er voor iets tussen zit? Misschien. Maar ik geloof niet dat je op een Kermis elkaar in het hoofd bijt ( Ik zei hoofd inderdaad. Ook nieuw voor mij)of elkaar bijna van de trap duwt. Wie in een derde kleuterklas staat ,beseft maar al te goed dat kleuters in een derde trimester serieuze groeischeuten op mentaal vlak krijgen, maar dat is nu toch wat te vroeg? 

Tuut! Soms heb je zo’n alarmklok in je lichaam dat je waarschuwt wanneer je geduld ten einde loopt en die tuut ging vandaag al af. Ja, ik heb door dat we nog maar en nog steeds maandag zijn. Maar geen zorgen, dinsdag wordt een betere dag. Een dag waar onze kermis echt gaat beginnen ( hopelijk zonder kermisgedrag) en stiekem vind ik dat wel fijn. Echt, het leuke aan kleuterjuf zijn is dat je gewoon kan meespelen! 

Of ik morgen ook halfdood naar huis keer? Ik hoop het niet. Maar zoals je elk kind een nieuwe kans geeft, geef ik de volgende dag ook een kans. Niemand (of toch niet veel mensen) kan de toekomst voorspellen, maar je hebt ze zelf in de hand. Dus morgen zonder de zorgen van vandaag, wel een nieuwe dag graag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s