Waar is mijn cape?

Perfectie bestaat niet. En toch streven we er elke dag naar. Waarom? Omdat we niet anders kunnen. De maatschappij zorgt voor die druk en we blijven maar doorgaan.

Gisteren had ik weer enkele ouders in de klas en een mama zei me en ik citeer:” U bent echte superheld. Ik kan niet wat jij doet. Veel te veel kinderen”. Het deed me iets. Ik was ergens blij dat ze zag dat lesgeven veel energie vereist. En ik zag aan haar gezicht dat ze blij was toen het klasmoment voorbij was. Dat is te begrijpen. Dat gevoel had ik vandaag ook.(Lesgeven op z’n vrijdags is afzien: bulldozer-effect)

Ik doe mijn job echt graag maar je moet er met je volle aandacht bij zijn. Je moet de coolste ideeën hebben en de nieuwste opvoedingsmethoden kunnen gebruiken. Ook mag je humeur van de dag geen invloed hebben op de kinderen. Zoals gisteren. Een paar ouders hadden geklaagd over de netheid van de klas. Weet je, je kan de hele dag door kuisen en toch is die klas weer vuil op het einde van de dag. Kleuters helpen immers mee opruimen, kuisen en vegen maar vaak is je klas dan niet echt properder. Het deed me pijn dat men dit zei achter mijn rug. Maar de kleuters kunnen er niet aan doen dus bleef ik mijn vrolijke zelf. 

Het ene moment word je opgehemeld , het andere moment wordt je cape er ineens afgerukt. En dan ben je even het noorden kwijt. En mijn cape blijkbaar ook.

Wie mij kent, weet dat ik het daar niet bij kon laten dus sprak ik die mama’s aan en het bleek om een mug, die een olifant werd, te gaan. Nu wist ik tenminste de waarheid. Toch wees ik er hen nog op dat juf zijn niet draait om het kuisen de hele dag door maar om veel andere dingen die echt teveel zijn om dit bericht nog op te vullen.

Even dit nog: 

Deze mama ‘vloog ‘ mee als co-piloot naar Turkije.

Deze mama’s lieten ons de Marokkaanse sfeer opsnuiven en dat was lekker en vooral gezellig!

Zelfgemaakte Armeense  koekjes en heel wat geschiedenis bracht deze mama mee.

En afsluiten deden we met…..

…de enige echte Belgische frietjes. Yum!

Nu blijft het vliegtuig even aan de grond, sluit het reisbureau en gaan de koffers terug de kast in. Tot snel allemaal!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s