De laatste dinsdag

Klinkt nogal afsluitend die titel, niet waar? Voor mijn kleutertjes is dat wel zo want vanaf morgen nemen we onze koffers en vertrekken we op wereldreis. En dat vind ik zo spannend. Goed, ik weet dat we totaal niet echt op vakantie gaan, maar al die diverse culturen bij elkaar zorgen toch voor mooie vooruitzichten? Mama’s die in de klas iets meer tonen en vertellen over hun gebruiken, rituelen of gerechten uit hun samenleving. Turkse liedjes, Poolse dansjes, Armeense koekjes,foto’s uit Peru, Marokkaanse Henna (geen idee of ik dit juist schrijf) en natuurlijk Belgische frietjes als afsluiter! Wie kijkt er daar niet naar uit?

Maar voor we kunnen wegdromen, moest deze laatste dinsdag nog voorbij komen. En die kwam niet zonder slag of stoot. Letterlijk. Zoals in: lees het woord zoals het er staat. Weet je, het was al de tweede dag deze week (goed opgemerkt van mezelf) dat de kinderen vrij uitbundig waren. Ik vroeg me toch af wat ze thuis zoal hadden gegeten. Of lag het aan al die tandpasta en het tanden poetsen in 3 minuten in de klas? Zou dat tandengoedje hen naar het hoofd zijn gestegen? Neen. Dan zouden ze in de andere klassen dit ook hebben gedaan. Alhoewel ik toch allerlei rare taferelen heb gezien van het tanden poetsen. Sommigen deden de tandpasta in hun bekertje water en poetsten zo hun tanden (wat heel lang duurde), eentje smeerde haar gezicht in met tandpasta want juf had gezegd dat ze hield van propere kindjes (ik had gezegd: T A N D J E S)in de klas. Een andere had teveel tandpasta op haar tandenborstel gedaan waardoor alles eraf droop, dus besloot ze om de wastafel ermee proper te maken. Op zich geen slechte ideeën. Het was ook een leuk thema en ik ben nu wel zeker dat iedereen zijn tanden kan poetsen.Maar wat ben ik ook blij dat ik deze kan afsluiten. Het was echt  alsof ze uren in een wachtkamer hadden doorgebracht. Sommigen deden dit wel enkele minuten, maar toch. Het leek net een dag vooraleer een vakantie begint, al ligt die vakantie nog mijlenver.

Neen, ik ga niet doordrammen over onze miljoenen vakanties met zeeën van tijd of over ons luxeleventje als leerkracht. Ik ga het eten klaarmaken voor mijn gezin, want daar zit mijn luxe als ik thuiskom. De liefde, de warmte, de gezamelijke momenten.

Dag laatste dinsdag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s