Ik zie een spook! Waar? Daar!

Ik keek al een tijdje uit naar dit thema. Griezelen, spoken, heksen en monsters: echt een thema waar ik me in kan vinden als juf. Gewoon al omdat je zoveel emoties kan betrekken en je in eender welke rol kan zetten. Deze week werd een spookhuis gecreëerd in de klas en vandaag heb ik er extra attributen in geplaatst. De kleuters wisten niet wat hen overkwam.

“Juf, wat is dat geluid?” We hadden net het lied van de spoken gezongen en opeens hoorden we een eng geluid. Dit bleek een griezelig lachend boek te zijn, maar dat wisten ze nog niet.

Als stoere juf wilde ik gaan kijken, maar toch overviel de angst me. Met een zaklamp ging ik het spookhuis in maar al gauw rende ik eruit. Lees: schuifelen op mijn knieën, want de doeken om alles donker te maken hingen nogal laag. Je kan het al raden: de kleuters gilden de longen uit hun lijf. Tja, je ziet je juf niet gauw gillen. (Behalve als ze heel boos is. Nou ja, dat noem ik dan: luider en krachtiger spreken)

Wie wou de uitdaging aangaan om in het spookhuis eens te gaan piepen? Al gauw gingen de vingers omhoog. Lees: weinig vingers, meer ik-geroep. Zelfs het meisje dat altijd zo onzeker in de kring zit, wilde even gaan piepen met haar zaklamp. “Oh maar juf , dat is niet echt. Papa zegt dat spoken niet bestaan. Ik ben niet bang.”Maar ze ging er uiteindelijk toch niet helemaal in. Toch goed gedaan, meid!

Per twee gingen ze erin en dan per vier. Met dit laatste aantal mogen ze altijd in het hoekje spelen, het is dan ook de maximum. De zandloper van vijf minuten werd ingezet, zodat iedereen wel eens aan de beurt kon. Hallo, juf wil toch nog eens proberen!

En om het wat interessanter te maken, moesten ze echt op zoek gaan naar drie spoken, het griezelige portret, zes slangen en het griezelige spookboek.

“Juf, waarom doe jij een spookhuis in de klas? Als je bent bang, dan je doet dat toch niet?” (Die kinderen denken toch aan hun juf hé)

“Omdat jullie dat wel leuk vinden, is het niet? (Net zoals ik aan hun interesses denk)

En toen lachte L.breed en gaf me een echte monsterknuffel.”Lieve juf. Dank u wel!”

Daar doen we het voor…

20161020_111116_resized-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s