Vlieg met me mee

Een jaar vol techniek. Wat doen we dan? Dan vliegen we erin met het thema ‘robot en de uitvinder ‘en gaan we op uitstap naar Technopolis.

Weet je, als juf ben je continue bezig met technieken en dergelijke in de klas, maar dit jaar hebben we als school besloten om er ook echt bij stil te staan.,En dat is eigenlijk heel verrijkend voor zowel de juf als de kinderen. Het heeft me tot nu toe al veel inspiratie gebracht. En goed, niet alleen bij mezelf, de kleuters gaan er echt enorm in mee. Het is fantastisch om te zien hoe ze toestellen uit elkaar halen en weer in mekaar zetten. Hoe ze met de knikkerbaan spelen om vervolgens eentje zelf uit te vinden. Wanneer je ziet dat ze met stappenplannen overweg kunnen, maar daar dan nog een extraatje aan toe voegen van zichzelf. Kortom, I love it!

Echt, de vermoeidheid neem ik er dan bij. Zelfs het harde werk vooraf en achteraf wil ik er dan gerust bijnemen. Alhoewel al dat administratief werk toch soms wat overdreven is, maar goed mevrouw Crevits haar wil is onze wet. En als we nu echt ALLES moeten opschrijven, dan had ze beter gezegd dat we elk jaar voor elk kind een boek moeten schrijven.

De start van het nieuwe schooljaar heeft me vleugels gegeven en het werkt aanstekelijk in mijn klas. Want dat is toch alles wat je wilt als leerkracht? Je kleuters duwtjes in de goede richting geven zodat je ze later met een een gerust gevoel hun vleugels kan laten uitslaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s