Voor alles een eerste keer

Morgen is het alweer DE dag voor mij en voor zoveel andere leerkrachten en kindjes. Jaja dat wisten we al, hoor ik sommigen denken.

Maar toch is het voor mij dit jaar ook nieuw, echt nieuw. Mijn kleine meid die voor de eerste keer naar school zal gaan. Het is niet de eerste en ook niet de laatste keer dat ik haar moet loslaten zodat ze zelfstandiger kan worden. Maar dat wil niet zeggen dat ik er gewoon losjes mee omga. Het is een eerste stap vooruit voor haar en het is de eerste stap i.v.m .school die ik achteruit zet voor haar. En ja, dat geeft me een hoop zenuwen!

Iedere moeder voelt dit wel, maar aangezien ik (nog niet zo lang geleden bevestigd en misschien nog nieuw voor jullie) een hoog-sensitief persoon ben, gaat elk gevoel honderd keer harder bij me binnen. En ik merk heel veel signalen van dat hoog-sensitief zijn op bij mijn dochter. Nood aan rust, meeleven met anderen, op sommige vlakken enorm perfectionistisch en ook onzeker en zoveel andere dingen….

Ik hoop dat als ik zo’n hoog-sensitief kindje in mijn klas krijg, dat ik haar of hem daar mee  zal kunnen helpen. En hopelijk doet de juf van Zoë dit ook. Want hoog-sensitief zijn is geen ziekte, maar iemands eigenheid.

Aangenaam ,ik ben Annelies 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s