Hi stranger ;)

Yup ik ben terug! Pas op, ik ben nooit echt weggeweest, maar heb wel een break ingelast.

Juli was de maand van opruimen, grote kuis en vooral wat ontspanning en rust tussendoor. Want ja dat was zeker en vast verdiend. De laatste avond voor de vakantie gaan we elk jaar met de collega’s nog iets eten, maar dit jaar was ik zo ‘op’ dat dit me zelf niet meer lukte. Een paar dagen heb ik vooral veel geslapen en me gefocust op ‘ik’. En die ‘ik’ had nog veel om over na te denken. Dit jaar was echt geen gemakkelijk jaar voor me geweest en de restanten daarvan zijn toch nog wat te voelen, maar vooral goed opgeslagen in mijn ‘systeem’. M.a.w. ik ben er min of meer klaar voor om te beginnen. Ja, zeg nu zelf, wie gaat er na een vakantie terug graag naar het werk? Terug vroeg opstaan, weeral die vermoeidheid en uitputting de eerste weken en dan de rust die bye bye is. Langs de andere kant ben ik wel klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan en dan heb ik het overal de nieuwe kleuters en nieuwe dingen om te ontdekken dat je met hen kan doen.

Eind juli was ik dan ook bezig geweest met de thema’s van het komende jaar. Doelstellingen zoeken en wat andere administratieve paperassen. Begin augustus was het tijd voor mijn gezin, dus was het verstand terug op nul. En drie dagen na ons uitje aan zee zat ik al terug op school: klas klaarzetten, nog details aanbrengen, denken aan differentiatie in de hoeken…. En dan de week erna was ik er weer. Echt, je hebt een paar dagen nodig om alles in orde te krijgen.

En wat ben ik nu aan het doen? Ik heb bijna een hele week nog gewerkt aan mijn weekschema’s, observatiepapieren, lamineren (hoort nu eenmaal bij de job) en daartussen in heb ik vooral veel tijd met onze kleine deugniet doorgebracht. Voor haar wordt het immers ook een spannende eerste september. Als ze op mij lijkt, zal ze zich goed weten aan te passen na alles goed geobserveerd te hebben.Maar daar twijfel ik zelfs niet aan.

Goed, nadat ik nog gauw iets voor school ben gaan halen(“Waarom koop jij altijd zoveel voor school?” vraagt de hubby mij terwijl hij me fronsend aankijkt.), ga ik nu nog boodschappen doen en van de rest van het weekend genieten vooraleer we maandag weer van start gaan met de nodige concentratie tijdens de startvergadering.

Puf puf, geniet allemaal nog van dit mooie zomerweer! Tot schrijfs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s