Wij zijn bij de brandweer!

Snif snif, kuch, kuch. Hier zit ik dan in mijn vertrouwde zetel. En ook al voelde ik mij de afgelopen dagen zo ziek als een hond, toch had ik spijt dat ik niet op school zat. En dan heb ik het over mijn klasje. Twee weken gingen we over de brandweer werken. Ik ga eerlijk zijn, in combinatie met het schoolfeest en vaderdag was dit thema niet te doen, maar hoe dan ook, ik beleefde er veel plezier aan met mijn bengels.  Ik had dit onderwerp nog nooit gedaan in een kleuterklas, dus het was voor mezelf ook nieuw. Wat mijn kleutertjes aanbrachten was super! Hun enthousiasme sloeg over naar mij en vice versa.

Ok, dit blussen van de vlammen op het bord: leuk idee, maar verwacht je aan veel nattigheid!

 

In de autohoek maakten we een stratenplan, een kazerne voor de brandweermannen en brandweerwagens en gebruikten ze blokken om huizen te bouwen. Ik hou van hun ideeën!

 

Kortom: de werking van de brandweer.

We hadden nog een parcours moeten afleggen en vandaag komt normaal de brandweer. Ik ben benieuwd wat ze ervan zullen vinden.

Hoe ik juni ervaar als leerkracht: : vermoeidheidsverschijnselen en virusjes die zich proberen de baas te maken van je lichaam.En verdorie, het is 1-0 voor die indringers! Kon de brandweer dit noodgeval niet meteen oplossen? Ach, die mensen doen al zo hard hun best. Daarom ook dit thema: puur uit respect voor de hulpbehoevende mensen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s