Na regen komt zonneschijn

Soms heb je van die dagen dat het niet mee zit. Vandaag was zo’n dag. Het fabeltje van het goede leven van de leerkracht zal ik maar eens doorprikken voor wie geen flauw benul heeft wat het beroep inhoudt. (Sorry, ik liet me even gaan.) . Thema brandweer gemengd met het thema Vaderdag en nog eens een schoolfeest aanstaande zaterdag zorgden al voor de hevig overprikkelende sfeer in de klas. Maar geen nood, zoals gewoonlijk kan een kleuterjuf dat aan. Althans dat dacht ik toch.

Het thema brandweer vertrekkende vanuit het kind geeft veel ideeën met zich mee en het is nogal moeilijk om ze allemaal uit te werken. Toch probeer ik ze bijna allemaal aan bod te laten komen. Maar dan heb je nog die ‘verplichte’ Vaderdag-cadeautjes. Help, ze moeten op tijd af. Oh, dan nog even ons dansje ingeoefend voor het schoolfeest! Kleuters waren erna druk bezig en ik gaf JB nog wat extra hulp en dan gebeurde het. “Juf Annelies, je Z. is enkele kleuters met een wcvborstel aan het nat maken.” Wablieft? Ik rende erheen en daar zat mijn grootste deugniet met een schuldig gezicht op me te wachten. Ok, kalm blijven, dacht ik, hij zal er wel een reden voor gehad hebben. Niet dus. “Waar is mijn M. nu alweer?” “Juf, M. heeft rommel gemaakt.” Rommel? Dat is nog een mooi woord, ik kon het een varkensstal noemen. En dat is erg, want het thema boerderij was voorbije week afgelopen. Neen, dat mag niet! Niet slaan! Pas op met die….jah te laat. Ruim het maar op, jongen.  “Juf, juf, juu-uuf, JUF!” Geduld bewaren. Ik heb de verf opgekuist, het water opgeveegd, drie bengels er even op gewezen dat je niet met speelgoed gooit en zeker geen eten steelt van een ander zijn boekentas. Zucht, morgen doe ik wel verder met die cadeautjes. Ach neen, dan moet het thema brandweer verder worden uitgewerkt, want we zijn bijlange nog niet klaar. Al die woordenschat moet aan bod komen en mijn doelen moeten toch zo goed als zijn nagestreefd.

 

Wat heb ik na schooltijd gedaan? Opgekuist en geveegd natuurlijk. En uitzonderlijk ben ik eens gaan winkelen. Kledij, schoenen, wat dan ook. Want na regen komt zonneschijn en ik had het nodig. Nah!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s