De parel in de lotusbloem

Als kind las ik graag boeken. Allerlei soorten leesmateriaal eigenlijk: van romans tot thrillers en van prentenboeken tot strips. En ook al ben ik meer iemand die een vierhonderd-pagina’s-boek leest, toch las ik ook graag de strips van Suske en Wiske en daar is 1 strip me bijgebleven nl. de parel in de lotusbloem. Zoals altijd zat er in elke strip een mooie boodschap in. En dat was ook hier het geval; vriendschap en de allerbelangrijkste schat op aarde: je hart. Jouw diepste kern draagt bij tot een herinnering bij iemand anders. Jijzelf maakt het verschil. Mooi.

Vandaag kreeg ik dit te horen: Je bent als een lotusbloem die langzaam maar zeker aan het openbloeien is. Zeldzaam maar uniek. Groeien moet je niet overhaasten, anders krijg je moeilijkheden. Wie jou water geeft, zal hetzelfde zien als ik.

En dit compliment neem ik zo met me mee. Al de kindjes in mijn klas zijn ook zo’n prachtige bloemknopjes die langzaam maar op hun tijd ontluiken tot prachtige bloemen. En de parels binnenin zijn de mooiste; ik hou van die eerlijke mensjes. Normaal geef ik hen zoveel voedingstoffen mogelijk maar de komende dagen leg ik die verantwoordelijkheid grotendeels in de handen van (ja opnieuw) mijn stagiaire. Ik ben zeker dat zij dit goed zal doen.

Maar geef mij geen echte bloemen nu, want ik heb hooikoorts en dan wil ik deze niet bewateren met mijn ontluikende neusgaten. Hatsjoem!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s