Genot kies je zelf

Genieten. Een woord dat we nu vaak zeggen. We moeten meer genieten van ons gezin, van ons privéleven. Maar zo makkelijk is dit niet als je job zoveel energie en tijd van je vraagt. Als ik kijk naar het werk dat mijn vrienden verrichten, dan zie ik net hetzelfde. Iedereen moet zoveel doen dat ze soms zichzelf vergeten. Dus wees soms eens egoïstisch, het leven is al zo kort.

Vrijdag was een belangrijke en vermoeiende dag voor onze school. We organiseerden een boekenfeest waarbij iedereen in elke klas mocht gaan piepen en activiteiten mee mocht doen zoals bijvoorbeeld een film bekijken in het vierde leerjaar of popcornverkoop in het zesde leerjaar, poppenkast in de eerste kleuterklas of op schattenzoektocht in mijn derde kleuterklas. Als ze in alle klassen waren geweest, dan kon men een prijs winnen nl een boekenpakket. Op het gelijkvloers was er een heuse boekenbeurs van de uitgeverij Pardoes. Vooraf dachten we aan alle moeilijkheden die die dag zou meebrengen, ook omdat het tot 19 uur 30 zou duren. Maar uiteindelijk hebben we er zelfs nog van genoten. Het was druk maar plezierig. Achteraf hebben we alles opgeruimd en zaten we nog even samen om na te babbelen. Thuisgekomen was ik ontzettend moe, maar legde ik mijn dochtertje nog gauw in bed en bekeek toen nog een aflevering van Game of Thrones met mijn hubbie. Ik viel wel in slaap na een twintigtal minuutjes, maar hij ook.

En normaal gezien doe ik in het weekend alles voor mijn werkweek, maar nu heb ik gisteren genoten van mijn gezin. Gelachen, gespeeld, gelezen en goed gegeten. Wat moet men nog meer hebben?

En wat doe ik nu? Nu denk ik na over wat ik ga doen voor het schoolfeest dat begin juni zal plaatsvinden. We moeten een dans uitvoeren a.d.h.v. een boek of de klaspop. Ik heb gekozen voor de boeken van kikker, omdat de klaspop Pompom niet echt boeken heeft waarin hij voorkomt. Dus ben ik nu op zoek naar een leuk liedje… iemand een idee? 😉 Groen zal ik ze waarschijnlijk verkleden, qua outfit heb ik toch al wat bedenksels.

Oh waarom ben ik nu meer relax dan anders? Tja, vanaf woensdag heb ik weer een stagiaire. Het leven kan mooi zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s