Ambetant of lief?

Ik grap echt niet. De kinderen waren echt ambetant vandaag. Maar ook zo lief. Neen , ik wist echt niet met welk gevoel ik naar huis moest gaan. Het was net alsof ze al heel lang niet meer naar school waren geweest. Toen hoorde ik dat ze van de andere juf altijd in hun hoek (waar ze speelden)moesten blijven, maar ja op een gegeven moment veranderen kleuters natuurlijk wel. Als hun werkje is gedaan of als ze na een kwartiertje geen zin meer hebben in een poppenhoek… Hoe dan ook, ik moest ze weer ‘drillen’. Een paar van mijn deugnieten gedroegen zich echt niet hoe het moest: een kleutertoilet laten overlopen, een tafel vol zeep(bij het kuisen), overal stiften zonder dop, niet opruimen maar weer alles uithalen en tenslotte kijken in de t-shirts van de meisjes. Kortom: grmbl.  Ik kan nog zo van die situaties schetsen, maar dan ben ik nog even bezig.

Maar dan kreeg ik een brief van de directeur die naar mij was gericht. Ik deed de enveloppe open en er zaten allemaal kleine briefjes in van mijn kindjes. Om me beterschap toe te wensen. Lief. Toen vroeg ik hen of ze samen de brief waren gaan posten. (Ja bij thema post lijkt me dit wel relevant). Maar de andere juf had het zelf gedaan. Dubbel gevoel…als je weet dat alles nu vanuit het kind wordt gedaan.Dat terzijde, werkten de kleuters heel goed mee. Zo kwamen we samen op het idee om een stratenplan te maken met huizen, huisnummers, brievenbussen, zebrapaden, verkeerslichten, een postkantoor enz… te ontwerpen. Of toen kwam er eentje op het idee om postauto’s te maken door er een P op papier op te laten plakken met plakband. Ze zijn zo vindingrijk, I love it.

Weet je, nu ik hier voor mijn scherm zit, heb ik besloten dat ze vandaag toch wel lief waren. Ambetant zijn hoort er wel wat bij omdat sommigen lak hebben aan regels en anderen gewoon nog niet goed door hebben wat afspraken zijn. En wie heeft er af en toe geen slechte dag?

Morgen wordt het een dagje zonder kids maar wel over kinderen. Eens je in de business zit, kan je je een kinderloze job niet meer inbeelden. 20160310_112522

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s