Voorbereiden is een must…

Woensdagavond 19u… Terwijl manlief nog even een kietel en kiekeboe-spelletje speelt met ons klein kapoentje, maak ik het eten klaar. Meestal doe ik het voorbereidend werk en doet hij de finishing touch: teamwork noemen we dat. Ook vandaag is dit niet anders. Ons pruts is allesbehalve moe maar zal binnen een half uurtje toch het bed moeten induiken zodat mama erna nog wat werk voor school kan verrichten. Alweer voorbereidend werk natuurlijk. Mijn klasje begint echt mooi te worden en daar ben ik blij om. Al de extra uren dat ik er al heb ingestoken… dat krijg je natuurlijk niet bijbetaald, spijtig.

Vandaag hebben we ook het laatste deel van de Toeters afgelegd. Wat was me dat? Eigenlijk wordt het tijd dat ik deze eens af last. Aangezien werkblaadjes passé zijn, heeft het ook geen zin dat ik de kleuters opeens een bundeltje papierwerk voorschotel. En dit jaar zag ik echt de grote problemen die opduiken tijdens zo’n test. Hmmm ten eerste moeten kleuters heel de tijd stilzitten , maar als juf moet je ook veel geduld hebben. Je wilt dat je ‘kindjes’ het goed doen en als dat niet zo is, voel je je schuldig. Whaaaa en als ze het echt niet begrijpen, is dat zo frustrerend, voor beiden.

Ok, we zijn alweer een paar minuten verder, tijd om ons Duracell-konijntje een bad te geven en vervolgens in haar bed te stoppen. “Neen, mama, niet dodo.” Waar haalt ze toch die energie vandaan? Ik glimlach en neem haar in mijn armen. “Ook konijntjes moeten gaan slapen.” Ze fronst haar kleine wenkbrauwen en lacht.”Mama ook konijn?” En dan beginnen we huppelend aan ons avondritueel….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s