Een lach is onbetaalbaar

“Ju-uuf” M. komt naar me toe en houdt mijn arm vast. “Ik hou van de nieuwe juf, maar ik hou nog meer van jou!” Spontaan zwellen mijn kaken op en verschijnt er een brede glimlach op mijn gezicht. Ze geeft me een dikke knuffel die ik ook beantwoord met een, wat ik noem, armknuffel. Ok dat woord bestaat niet echt, maar moest ik Van Daele noemen, zette ik het in een woordenboek. De kinderen vinden zoveel woorden uit elke dag. Zo hoorde ik eens: een orangepotlood(oranje potlood), een potlood zagen (slijpen), ik heb dat ‘gedoen’, ik heb ‘gewinnen’, gepleureerd(geweend), lasso maken (veters dichtdoen), enz…. Op zich een rijke woordenschat ,maar het lijkt soms op codetaal. Een geluk dat we dat kunnen ontcijferen.

’s Middags in de leraarskamer begint mijn collega, met haar permanent en twee weken later geverfd, grapjes te maken tijdens mijn middagmaal. Er staat nog een stuk taart op tafel en ze zegt: “beter voor het eten dan erna” Waarom, dat weet ik niet, maar dat hoeft ook niet, want zo is ze nu eenmaal: een beetje gek, leuk gek. Maar goed,  ik ben op dieet en dan kan dat niet door de maag. Ook waren er koekjes op school, maar daar heb ik sowieso nooit zin in. Trauma van één of ander koekiemonster. “Kom, eet er nu van, je hebt dat verdiend!” Ze kan nogal aandringen zeg.Goed idee? Neen, eerder een goed gevoel dat ik ervan krijg. Dus zonder boe of ba, neem ik de chocoladetaart aan en speel het naar binnen. Hmmm, heerlijk.

De dag loopt bijna op zijn einde en alweer heb ik iets geleerd. Lachen is gezond en geeft je een goed gevoel. Zelfs op de schoolrijpheidsavond van vandaag zag ik lachende gezichten en dat maakte me blij. En die emotie neem ik graag met me mee. Je hoeft er geen prijs voor te betalen want het is gratis, maar aan de andere kant krijg je het alleen als mensen deze willen geven. En met plezier wil ik de mijne met jullie delen 🙂 .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s