Woelig weekend

Zittend in mijn zetel, terwijl mijn kleine meid slaapt en mijn man ook een dutje doet, begin ik aan mijn voorbereidend werk voor school. Ook al heb ik een stagiaire volgende week, er is altijd werk. Deze keer zorg ik voor nieuwe pictogrammen voor mijn hoeken, die dringend eens vernieuwd moeten worden. Blijkbaar moeten alle prenten in zwart wit staan. Dan denk ik bij mezelf: voor een derde kleuterklas is dit wel saai. Vooral als je dan eens gaat piepen in een vijfde leerjaar, dan staat alles in kleur.Maar goed, we doen wat ze van een trapje hoger zeggen. Ook kijk ik eens op het internet wat ik nog van ideeën kan vinden over het thema dino’s, aangezien enkele kleuters dit eens dolgraag willen doen. Ze gaven niet echt aan wat ze wouden, maar dat geeft niet. Een juf zoekt tot ze alle leuke activiteiten heeft verzameld. Een ei laten uitkomen van en dino, naar het dinomuseum gaan, fosielen zoeken in de zandbak, …

Ach ik moet nog enkele observaties aanvullen ook, voor ik het vergeet! Leerkracht zijn is leuk, als je al dat administratief werk er niet bij rekent.

Ik kijk naar buiten en zie de wind wild te keer gaan. Ondertussen liggen mijn haren in de war door intens te zoeken naar nieuwe informatie. Mijmerend denk ik nog aan iets.

“Juf, hoe komt het dat jij zoveel van ons weet?”

“Omdat juf goed kijkt en luistert.”

“Oh dan ga ik ook beter luisteren, zo weet ik ook meer over jou.”

Ik glimlach. ” Dat lijkt me sowieso een goed idee.”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s